HUISKAMER GASSELTERNIJVEEN EN OMGEVING

de-huiskamer.jpg

De Huiskamer in het MFC De Spil in Gasselternijveen is op 2 Maart 2017 officieel geopend. Een indruk van deze feestelijke gebeurtenis kunt u bekijken wanneer u op onderstaande websitelink klikt.

https://www.youtube.com/watch?v=jPujKQxtwgQ

De Huiskamer is een gezellige plek waar ouderen, alleenstaanden en mensen met een lichte ondersteuningsbehoefte, elkaar kunnen ontmoeten, meedoen aan allerlei activiteiten en waar nodig ondersteuning op maat krijgen.

Er zijn mensen die net even wat meer structuur nodig hebben in het dagelijkse leven. Bv mensen met (beginnende) geheugenproblemen of andere problemen door het ouder worden. Voor hen is de huiskamer bedoeld.

De toegang is laagdrempelig en zonder indicatiestelling vanuit de WMO.

Ook als u nog gewoon gezond bent en het gezellig vindt om met elkaar leuke dingen te doen, bent u van harte welkom. Het beoogde doel is dat u zolang mogelijk kunt blijven wonen in uw eigen huis. Sociale ontmoeting is een belangrijk doel.

Naasten/mantelzorgers worden ontlast. De begeleiding gebeurt door een deskundig ervaren medewerker, bijgestaan door wijkverpleegkundigen van Buurtzorg en vrijwilligers.

De Huiskamer is geopend, op dinsdag, woensdag en donderdag. De inloop is vanaf 09.30 uur en er wordt begonnen met koffiedrinken. Dan volgen er activiteiten. Tussen de middag wordt samen warm gegeten. Na de middag is er tot 16.00 uur weer een ander programma.

Vindt u het leuk om ook eens langs te komen? U bent van harte welkom en kunt zo binnenlopen. Ook partners kunnen meekomen. Tevens zijn mensen uit de omringende dorpen zoals Gieterveen e.v. ook welkom. Als u door onze vrijwilligers van huis gehaald wilt worden is dit mogelijk, hiervoor kunt u bellen.

De Huiskamer is gratis te bezoeken. Voor de warme maaltijd wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

U kunt kiezen op welke dagdelen u wilt komen. Meerdere dagdelen zijn mogelijk.

Wilt u meer weten? Neem rechtstreeks contact op met: De Huiskamer 0599-512666 of Buurtzorg Gasselternijveen 06-20583966.  Huisartsenpraktijk de Hunze 0599-512982 Impuls-welzijn Gieten 0592-245924

MFC de SPIL 0599-512991

Samen zijn 2.jpg

SAMEN HOUDEN WIJ ONZE DORPEN LEEFBAAR