Gezocht Vrijwilliger

De Huiskamer in het MFC De Spil te Gasselternijveen zoekt vrijwillige activiteitenbegeleiders.

In MFC DE SPIL in Gasselternijveen start vanaf januari een Huiskamer voor de inwoners van het dorp en de omliggende dorpen. Het project is een initiatief van bewoners en organisaties die actief zijn in hun dorp(en). Het uitgangspunt is dat de Huiskamer in ieder geval voor een periode van 4 jaar bestaat en daarna definitief een plek heeft in De SPIL.

De Huiskamer is bedoeld dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, structuur aan hun dag geven en wekelijks gezellige activiteiten met elkaar te doen. De Huiskamer is er voor alle volwassenen! We richten ons niet op een specifieke groep. Lichamelijke zorg leveren we niet. In geval van noodsituaties is er back-up hulp via Buurtzorg en de huisarts.

Voor de bezoekers van de Huiskamer willen we een gezellige bijeenkomst hebben waarin we ook stimuleren om actief bezig te zijn. Dit kan door samen te praten, een spelletje te doen, de krant te lezen, lichaamsbeweging en ook door samen een warme maaltijd te eten. De groepsgrote is maximaal 9 bezoekers.

Doel van de functie:

Als vrijwilliger zorgt u mede voor de gezelligheid, hebt u actief contact met de bezoekers, bereidt u activiteiten voor, voert u de activiteiten mee uit en helpt u mee opruimen.  Ook kan het voorkomen dat een bezoeker van huis moet worden gehaald en gebracht.

In de Huiskamer is naast 2 vrijwilligers ook altijd een professionele kracht van Welzijnsorganisatie Impuls aanwezig die zorgt voor de coördinatie en ook meehelpt.

Functie-eisen:

Het belangrijkste is dat u makkelijk en graag contact hebt met andere mensen en dat u het leuk vindt om op positieve en creatieve wijze allerlei activiteiten bedenkt en uit gaat voeren op basis van wat bezoekers aangeven.

Andere kwaliteiten die we vragen zijn:

-       Eigen initiatief tonen

-       U mensen kunt stimuleren

-       Samenwerken in een team

-       Signaleren van gedrag en situaties

Huiskamertijden/werktijden:

De Huiskamer is op dinsdag van 10.00 uur tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 uur tot 14.00 uur geopend. Vooraf en na afloop hebben we ongeveer een half uur nodig voor de voorbereiding en afronding.

U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding voor eventueel gemaakte reiskosten.

Aanmelden:

Wilt u uw aanmelden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Johan de Leeuw, buurtwerker bij Impuls-Welzijn in Gieten. Dit kan via telefoonnummer 06 51 36 39 15 of via 0592 245 924. Een e-mail sturen kan ook naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Als voorloper zijn wij begonnen met de inloop koffieochtenden, elke woensdag ochtend van 09:30 uur tot ca 14:00 uur. Mocht het uw interesse hebben dan kunt u alvast even een kijkje nemen of het aan uw verwachting voldoet. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!