Paddenstoelen.jpg

Deze middag stond in het teken van een lezing met dia presentatie over paddenstoelen.

Wij hadden hiervoor uitgenodigd de heer G. de Vries uit 2e Exloërmond, hij is natuurfotograaf en daarnaast weet hij ontzettend veel en breed te vertellen over de natuur. Vorig jaar had hij voor ons een lezing met dia presentatie gegeven over vogels in de natuur.

Geert is een zeer boeiende verteller. Hij heeft ons diverse soorten paddenstoelen getoond waarvan ik de meeste niet kende. Ook heeft hij ons duidelijk uitgelegd wat het nut is van paddenstoelen. Het zijn opruimers van plantenresten en geven voeding aan bomen. Van minuscule paddenstoelen tot forse exemplaren in allerlei kleuren en vormen.

Kortom het was een zeer leerzame middag die ons niet verveelde. 26 deelnemers woonde deze SVO ledenmiddag bij.

We kijken uit naar onze volgende SVO ledenmiddag in het Dorpshuis te Gieterveen waar de Buurtzorg ons komt vertellen over hun werkzaamheden bij ons in de regio en de veranderingen in de zorgregels die ons te wachten staan. Ook dan hopen we dat die middag even leerzaam mag zijn en de opkomst naar behoren is. Wij rekenen op uw komst. Vrijdagmiddag 22 november ’19 in het Dorpshuis Gieterveen. Aanvang 14:00 uur. Kosten €6,00 p.p. inclusief consumptie met wat lekkers erbij. Niet leden €7,50.

Een goed idee is het om uw buurman, buurvrouw, vriend of vriendin eens mee te nemen naar onze SVO ledenmiddagen. Onbekend maakt onbemind. Een leuke manier om kennis te maken met onze gezellige en meestal interessante SVO Ledenmiddagen.

Heeft u geen vervoer? Zeg het ons en wij regelen het voor u.

Louis van Rietschoten

Secretaris SVO

 

Activiteiten.gif

SAMEN HOUDEN WIJ ONZE DORPEN LEEFBAAR