Buurtwinkel

SUPERMARKT IS TERUG IN GASSELTERNIJVEEN OP 3 MEI 2017 ONDER DE NAAM 'DAGWINKEL' 

Een aantal inwoners uit Gasselternijveen hebben de handen ineengeslagen om te proberen om weer een supermarkt in het dorp te krijgen. De vorige eigenaar van de supermarkt heeft kortgeleden de deur gesloten, want er kwamen te weinig klanten over de vloer.

“Een werkgroep uit het dorp is aan het werk gegaan en inmiddels gloort heropening”, vertelt Piet Wolters. Hij is één van de leden van werkgroep Behoud Supermarkt Gasselternijveen. “De breed samengestelde werkgroep van betrokken dorpsgenoten en een adviseur van CMO Stamm heeft de afgelopen tijd contacten gehad met supermarktholdings, de bank, ondernemers, pandeigenaar, notaris en de gemeente Aa en Hunze.

Er liggen concrete plannen voor heropening van de supermarkt. Samen met Van Tol Retail en de bank is de werkgroep de laatste gaten aan het dichten.”

“Voor een succesvolle doorstart van de supermarkt is veel draagvlak in het dorp nodig”, vervolgt Wolters. “De Werkgroep heeft gekozen voor crowdfunding, een werkwijze waarbij dorpsbewoners en ondernemers geld bijeenbrengen voor een gezamenlijk doel, in dit geval de supermarkt in het dorp.”

De actie is inmiddels van start gegaan. “Inwoners kunnen financieel bijdragen door middel van een gift of een lening”, legt Wolters uit. “Wie de supermarkt geld leent kan desgewenst ook worden terugbetaald in waardebonnen voor boodschappen. In de komende dagen worden huis-aan-huis deelnameformulieren opgehaald. De formulieren kunnen ook ingeleverd worden in De Spil. Over ongeveer drie weken moet het resultaat van de crowdfunding actie bekend zijn. Dan moet ook duidelijk zijn of alle seinen op groen staan en de winkel definitief een doorstart kan maken”

Eindelijk is het dan zover. Op 3 Mei 2017 heeft de Supermarkt in Gasselternijveen opnieuw zijn deuren geopend. Het succes hangt onder meer af van de vrijwilligers die een belangrijke rol in dit geheel gaan spelen maar niet in de laatste plaats van u.

Maak van de DAGWINKEL geen Dag Winkel!

De Supermarkt staat ten dienste van u en kan beslist niet zonder u.

U kunt uw boodschappen binnenkort online bestellen en worden door vrijwilligers bij u thuisbezorgd.

Samen zijn 2

SAMEN HOUDEN WIJ ONZE DORPEN LEEFBAAR